Familiebehandling

Meeting Of Support Group
Familieinddragelse i terapien virker
Den unge med spiseforstyrrelse kommer hurtigere videre, når forældre eller andre nære ressourcepersoner inddrages i terapien.
Terapierne hos mig bygger på et procesforløb mellem den unge med en spiseforstyrrelse og mig, hvor de indre traumer bearbejdes mhp. egen forståelse og personlig udvikling.
Som en del af behandlingen inviteres forældre eller andre nære relationer med til terapiens sidste halve time. Her er der fokus på resultaterne i terapien, og hvad der skal være mere og mindre af i dagligdagen set fra den unges vinkel. Forældrene hjælpes til at forstå spiseforstyrrelsen som et overlevelseskort, den unge trækker, når de indre redskaber ikke slår til, og forståelse der handler om dem som rollemodeller for den unge, og hvilken betydning det kan have for den unges reaktioner.
Da den unge ikke alene kan komme ud af sin nuværende situation, arbejder vi sammen og definerer, hvad der i familierelationen skal være mere og mindre af, for at den unge kan lægge sin spiseforstyrrelse. Familiens ændrede kurs udarbejdes i et samarbejde mellem terapeuten, den unge med spiseforstyrrelsen og de nære relationer.
I løbet af relativt få terapier kommer der ro på, og den unge motiveres til at slippe spiseforstyrrelsen.

Desuden hører jeg fra flere glade forældre, at de også får noget positivt ud af det og fx får et bedre parforhold herefter.

Du kan høre mere om behandling og terapi på temaaftner, som holdes både i Århus og Esbjerg. Læs mere om temaaftenerne her.