Om Mette Bang

”At rejse er at leve”.
Citat fra H.C. Andersens Mit Livs Eventyr, 1855

Jeg kan helt tilslutte mig forfatteren H.C. Andersens ord. Men samtidig vil jeg tilføje: at livet er en rejse. Hvor rejsen starter, og hvor den ender ved jeg ikke, men jeg er overbevist om, at livet viser os oceaner af muligheder, blot vi åbner os for at se dem.

Min rejse startede for over 50 år siden, og gennem livet har jeg fået inspiration, traumer, glæder og udfordringer føjet til min livs rejse.

 

Faglig baggrund

Min faglige rejse var gennem over 20 år i hospitalspsykiatrien, samt i socialpsykiatrien før og efter tiden i hospitalet. Mine videreuddannelser er 2 ½ års uddannelse til psykoterapeut, samt 1 års uddannelse i systemisk terapi, samt 1 års pædagogisk diplomuddannelse.
Mine utallige terapisessioner indenfor recovery tæller ligeledes til min erfaring samtidig med, at min tid med indsamling af materiale til min nye bog Fra Traume til Recovery har bragt mig en uvurderlig viden, som jeg meget gerne deler med andre.
Mine utallige terapisessioner indenfor recovery tæller ligeledes til min erfaring samtidig med, at min tid med indsamling af materiale til mine bøger “Fra Traume til Recovery” og “Spiseforstyrrelse, psykoterapi og familieinddragelse” har bragt mig en uvurderlig viden, som jeg meget gerne deler med andre.

 

Anderledes tænkende i forhold til det etablerede system

Jeg har arbejdet indenfor den etablerede psykiatri i mange år, hvor den videnskabelige retning oftest optræder i sin faglighed. Jeg blev via psykoterapien nysgerrig efter nye faglige veje og måtte ud af den videnskabelige tankerække for at kunne være mere målrettet recovery-minded. Jeg fik henvendelser fra personer udefra, som jeg begyndte at samarbejde med omkring deres psykiske sårbarheder, og her begyndte min store nysgerrighed for, om der var andre metoder end den, jeg kendte fra det etablerede psykiatri. Jeg begyndte at se en sammenhæng mellem personens symptomer og de historier, de fortalte, hvilket førte til en indre rejse, der blev tilpasset den enkeltes proces.

Metoden endte med at blive forskellig til hver enkelt person. For at hjælpe mennesker videre ud af deres symptomer skulle der være individuelle metoder, således at den enkelte person kunne opnå et forløb skræddersyet til den pågældende. Ved at opnå et personligt forløb hos mig har de unge og voksne, der er kommet her, arbejdet med deres indre psykiske sårbarheder og derved kommet ud af de skræmmende symptomer, der vedblev at vende tilbage og bringe dem ind i psykiatrien gang på gang.

Det er min klare overbevisning, at mennesker kan komme sig efter et længere sygdomsforløb, hvis motivationen for en forandring er til stede.
Jeg arbejder i dag med skønne mennesker, der har taget deres livs overbevisning op til revision og efterfølgende har gjort store forandringer i deres liv.
De lever i dag det liv, der gør livet til en rejse.

 

Personlig baggrund

Da jeg begynder at tro på den inderste glød, der bliver ved med at banke på inde i mig, ja så begynder livet at vise skyggesider, forstået på den måde, at det, jeg altid er blevet opdraget til at tro på, ikke fungerer for mig på den nye rejse.
Jeg fik gjort op med nogle indre fordomme, og jo mere jeg fandt rejsen rigtigt for mig, ja des mere har jeg at give ud af til andre. Det var en rejse ind i den spirituelle verden, der for alvor satte gang i psykoterapien. Senere blev det den dynamiske psykoterapi, der blev min rejseledsager.
De kriser, som jeg har gennemlevet, har været mine største milepæle, men ikke nødvendigvis de største bevægelser på min livs rejse. De største bevægelser kunne være den stjernestund, hvor en personlig indsigt forstås af mig på et dybere plan, frem for dem hvor jeg har skiftet job eller andet større, skelsættende i mit liv.

Jeg ser mig selv som nytænkende indenfor Recovery og er løbende igangsætter for og deltager i nye spændende tiltag, bl.a. kan nævnes min bog ”Fra Traume til Recovery” (2014). Bogen handler om tanker, behandlinger og eksempler i min Recovery-tilgang.

Efterfølger til denne bog ”Spiseforstyrrelse, psykoterapi og forældreinddragelse” (2016) er skrevet på baggrund af mine erfaring med Recovery og udvikling af behandlingen af unge med spiseforstyrrelse, hvor de gode resultater er blevet yderligere styrket via inddragelse af forældre og andre ressourcepersoner omkring den unge med spiseforstyrrelsen. Igen en bog med masser af forklarende eksempler.

 

Kontakt

Psykoterapeut og forfatter Mette Bang
tlf. 2224 9233 – mail@mette-bang.dk
CVR. nr. 32123945